İdrar Kaçırma Tedavisi

Elektrik Stimülasyonu Nedir ?

Elektrik Stimülasyonu Nedir ?
26 Haziran 2018, 16:55

Elektrik Stimülasyonu Nedir ?

Elektrik Stimülasyonu /NMES / EMS / Pelvik Toner

NEDİR?

Elektrik Stimülasyonu; Kaslara Elektrik sinyalleri (uyarıları) vererek hareket yaratan medikal tedavi cihazlarıdır.

NMES Nöromusküler Elektrik Stimülasyonu

EMS Elektrik Kas Stimülasyonu olarak da bilinir. 

Bu cihazların Pelvik Taban tedavisinde kullanılan modellerine  Pelvik Toner’de denir. 


Elektrik Stimülasyonu ne için kullanılır?

Elektrik Stimülasyonu aşağıdaki şekillerde kullanılabilir

·        Güçlenme; kadın/erkek sporcular için kullanılır

·        Rehabilitasyon; yaralanma veya ameliyat sonrası tedavi için kullanılır

·        Mobilize; zayıf ve atıl (atrofiye giden kas) için kullanılır

·        Test; Kas gücünü ve kapasiteyi tespit için kullanılır

Elektrik Stimülasyonu nasıl çalışır?

Vücudumuz her zaman elektrik sinyalleri kullanır. Mesela kolunuzdaki” Biseps” kasını uyarmak istediğinizde; beynimiz merkezi sinir sisteminiz aracılığı ile kolumuza elektrik sinyali gönderir ve bu sinyalde ilgili kasın kasılmasını sağlar ve sinyal kesildiğinde ise kasılma kaybolur ve kaslar yeniden gevşer.

Nu-Tek Pelvik Toner’de benzer şekilde çalışır. Pelvik tabandaki zayıflayan kaslara elektrik sinyalleri göndererek onların kasılıp-gevşemelerini sağlar.

Elektrik sinyalleri Nu-Tek  Levator Elite ve ya Levator Mini tarafından oluşturulup, yapışkan elektrotlar ya da Vajinal ve ya Rektal Problar sayesinde vücut yüzeyine en iyi şekilde iletilir. Yapışkan elektrotlar ya da problar kasların üstüne ve ya etrafına konumlandırılır ve daha sonra Nu-Tek Pelvilk Toner tarafından üretilen Elektrik Sinyalleri kasların kasılmasını sağlar.

Zayıf kaslarda çalışır mı?

EVET! En zayıf kaslarda bile! Pek çok kadın ve erkek de yaşlanmaya ve ya yaralanmaya bağlı olarak Pelvik taban kasları hasar görür ya da zayıf düşer. Bu da idrar kaçırmaya, cinsel yaşamda eksikliğe, organlarda sarkmaya (pelvik taban içindeki organların, olması gereken yerlerden kaymalarına ve ya uzaklaşmalarına) yol açabilir.

Eğer Pelvik taban kaslarınız çok zayıflarsa, bazen bunları Merkezi Sinir sistemi ile manuel olarak kasmanız zorlaşır, hatta imkansız olabilir.  İşte o zaman Nu-Tek Pelvik Toner kasları çalıştıracak elektrik sinyalleri gönderir. Zamanla kaslar güçlenir ve eski sağlıklı yaşantınıza kavuşabilirsiniz.  

 

EMG Biofeedback ; Elektrik Stimülasyonlu bir tedaviye bağımlı ve ya bağımsız kullanılabilir.  Hastaların tedaviye istemli ve ya gayretle dahil olması ile çalışır. Standart Elektrik Stimülasyon uygulamasında hasta oturduğu yerden tedavi olurken, EMG Biofeedback’li çalışmada Elektrik Stimülasyonu’nu hastanın gayreti, çabası ile devreye girer. Bu Stres, Urge inkontinans ile Felç tedavisinde standarttan daha kaliteli etkin bir yöntemdir. 

1 Yorumlar

Özkan baysoy
Özkan baysoy 17 Mayıs 2020, 22:23

Sayfanızı okudum ben bir sene önce prostat amaliyatı oldum hemen hemen hergün idrar kaçırması var bende elektrik stilmülasyonu alsam bana bir faydası olurmu. Bana ne tavsiye edersiniz Tel535 718 85 87 sizden cevap bekliyorum

Yorum Ekle