İdrar Kaçırma Tedavisi

Kegel egzersizi nasıl yapılır?

Kegel egzersizi nasıl yapılır?
29 Haziran 2018, 12:21

Kegel egzersizi nasıl yapılır?

Kegel egzersizi nasıl yapılır?

Sağlıklı bir yaşam için insanın vücudundaki tüm kasları çalıştırması gerekir. Kegel egzersizleri ile idrar kaçırma tedavisi kadın – erkek insanların kendi kendilerine evlerinde yapabileceği bir tedavi şeklidir. Bu yöntem zamanla mesane ve vajina etrafındaki kasların (pelvik taban kaslarının) çalışıp güçlenmesine  yardımcı olur. Özellikle doğum sonrasında vajina da meydana gelen gevşemeler; idrar kaçırma ve mesane sarkması, hatta cinsel yaşamda olumsuz gelişmelere sebep olabilir. Tüm bu olumsuzlukları tedavi etmek için  kegel egzersizleri  yapabilirsiniz. Pelvik taban kaslarınızı geliştirmenin öncelikli amacı mesaneyi korumakken,  kegel egzersizi mesaneyi güçlendirmenin yanı sıra cinsel yaşamdan keyif almanızı da sağlar. 
 
Kegel egzersizinden bu denli faydalar sağlamak istiyorsanız, tekniklerini bilerek düzenli olarak yapmanız gerekir. Kadınların çoğu zaman doğru yaptıklarını sanıp, aslında hatalı yaptıkları şeydir bu egzersiz. Bu noktada Nu-Tek Pelvik Toner ler imdadınıza yetişir ve idrar kaçırma tedavisinde maksimum verimi almanızı garanti eder. 

 

Kegel Egzersiz Hataları

Kegel Egzersizleri yapıyor ama hiçbir gelişme göremiyor musunuz?

Aşağıda sıklıkla yapılan hataları inceliyeceğiz:

 

1)    Yanlış kasları kullanmak

Kegel egzersizlerinin kolay olduğu sanılır ama aslında öyle değildir. En zor kısmı doğru kasları bulmaktır. Denedikçe görülür ki gerekenden daha fazla ve farklı kas grupları çalıştırılmaktadır; sadece pelvik taban kaslarınızı bulup kullanmanız oldukça zordur. Bu nokta da Nu-Tek Pelvik Toner kullanmak size her defasında direk olarak doğru kasları bulup çalıştırmanızı sağlayacaktır.

2)    Gevşemeyi unutmak

Çoğu kadın idrarını yaparken daha uzun tutmanın daha faydalı olacağını düşünür ama bu doğru değildir. Pelvik taban kaslarınızı daha uzun süre kasmak güçlenmeye değil sadece sıkılığa sebep olacaktır. Sıkı kasla, güçlü kas aynı şey değildir, bu düşündüğünüz gibi iyi sonuç vermez.

3)    Değiştirmemek

Pelvik Taban 2 tip liften meydana gelmektedir; bunlar yavaş kasılan ve hızlı kasılan lifler. Pelvik taban kaslarınızı tamamen güçlendirmek için yavaş ve hızlı kegel egzersizleri arasında geçiş yapmalısınız. Klasik Kegel egzersizi sıkma ve tutma şeklindedir; bu işe yarasada sadece yavaş liflerde etkili olacaktır. Nu-Tek Pelvik Toner kullanmak idrar kaçırma tedavisinde bu konudada size en verimli çalışmayı garanti eder.

4)    Gelişimi İzleyemezsiniz

Düzenli çalıştıkça pelvik taban kaslarınızın ne kadar geliştiğini Nu-Tek EMG Biofeedback Cihazı size gösterecektir. Biofeedback Cihazı size kasma kabiliyetinizde  artan gücü, yani gelişimi kademe kademe gösterecektir.

5)    Erken pes etmek

Birkaç hafta sonunda bir mucize gerçekleşmesini bekleyemezsiniz; Pelvik taban kaslarınızı güçlendirmek zaman alacaktır. 12 haftadan önce bir gelişim bekliyorsanız, çok erken sonuç bekliyorsunuz demektir. 12 hafta boyunca her gün düzenli egzersiz yaptığınızda gelişme görmeniz mümkün olabilir. Bu süre uzun görünebilir ama kontrolü tekrar ele alabilmek buna değer. 

Yorum Ekle